128 Bin TL’ye Sıfır Otomobil Müjdesi! Satışlar Başlıyor!

128 Bin TL’ye Sıfır Otomobil Müjdesi! Satışlar Başlıyor!
Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları artarken, Çinli elektrikli otomobil üreticisi Bestune’dan ucuza araç müjdesi geldi. Bestune, 128 bin liraya araç satışına başlayacağını açıkladı. İşte detaylar…

Türkiye’de artan enflasyon, TL’nin değer kaybı ve dolar kurundaki artış nedeniyle her kalemde fahiş zamlar geldi. Bu kapsamda, sıfır ve ikinci el otomobil piyasasında da rekor artışlar yaşandı. Bu nedenle, araç sahibi olmakta hayli zorlanan vatandaşlar, araç satın alma konusunda farklı yolları araştırırken, Çinli elektrikli araç üreticisi Bestune’dan ucuza sıfır elektrikli araç müjdesi geldi.

Çin’de PAW Group bünyesinde bulunan elektrikli araç üreticisi Bestune, en ucuz elektrikli otomobil olan Pony modelini kamuoyuna tanıttı. 3 metre uzunluk, 122 km menzil ve 27 beygir güce sahip olan mikro otomobil Pony, 3 bin 991 dolar (128 bin 941 TL) fiyat etiketine sahip.

en-ucuz-elektrikli-otomobil-780x470.jpg

PİYASADAKİ UCUZ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Bestune, Rept Battery firmasının ürettiği 9,4 kWh kapasiteli LFP bataryayla beraber geliyor. Otomobilin 122 km menzili haricinde 13,9 kWh bataryaya sahip 170 km gidebilen uzun menzili de bulunuyor. Elektrikli aracın sadece AC şarj desteği bulunuyor. Bu otomobil, küçük olmasına karşısn 4 tane koltuk barındırıyor.

685 ağırlığındaki Pony, Çin’de uygun fiyatlı mikro otomobil yarışında markayı üst sıralara taşıyacak gibi duruyor. Şu an elektrikli otomobil fiyatlarını etkileyen en önemli unsur batarya fiyatları. Önümüzdeki dönemde batarya fiyatlarının düşmesiyle birlikte elektrikli otomobillerin fiyatında bir gerileme bekleniyor.