11 Ayın Sultanı Ramazan

11 Ayın Sultanı Ramazan
İlk Sahura Ne Zaman (Hangi Gece) Kalkılacak? Ramazan İlk Günü Ne Zaman Başlıyor? İlk Teravih Ne Zaman (Hangi Akşam) Kılınacak?Ayrıntılar haberimizde...

11 Ayın Sultanı Ramazan. Bu gece İlk terevihler kılınacak.17 Haziran'ı 18'ine bağlayan gece sahur yapılacak ve 18 Haziran Perşembe akşamı yılın ilk orucu açılacak.


Ramazan ayının ne zaman başlayacağına dair meraklar artarken ilk sahura kalkmaya az kaldı. Bu yıl ramazan ayı bilindiği üzere daha uzun olacak. İftar ile sahur arasında zaman farkının en kısa olduğu zamanlarda oruç tutacağız. Üç Ayların 20 Nisan 2015 tarihinde başlamasının ardından, vatandaşlar Ramazan Ayı için hazırlıkların son aşamasına geldi. İlk sahur, ilk oruç, ilk iftar ilk teravih merakla bekleniyor...Bu akşam  ilk teravih namazına niyet edeceğiz ve aynı akşamın gecesinde sahura kalkacağız. Bu yıl 29 günlük rahmet, bereket ve mağfiret ayını en uzun günlerde ve en sıcak zamanlarda eda edeceğiz. Her yıl ay takvimi nedeniyle 10-11 gün geriye gelen ramazan ayının ilk günü yılın en uzun günlerinden birisine rast gelmiş olacak. Ramazanın ilk günü ile son günü arasında 30-40 dakikalık bir fark olacak. bildiğiniz üzere yılın en uzun günü ve en kısa gecesi 21 haziran da bu yıl ki ramazan ayı içerisinde. Ramazan, oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran 11 ayın sultanıdır. 
Şimdiden Allah tutacağınız oruçları kabul eylesin. 

İSLAM'DA RAMAZAN’NIN ÖNEMİ

Kur'an'ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi bu ayın içindedir. Hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir.

Kadir gecesi ile ilgili Kur’anın 97.süresi olan Kadir Suresinin ilk üç ayeti şöyledir:

“ Şüphesiz, biz O'nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. ”

Bakara Suresi'ne göre Kur'an'ın İslam peygamberi Muhammed'e gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde "oruç" tutmak müslümanlara emredilmiştir. İlgili ayet şöyledir:

“ O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! (Bakara 185) ”
Bu ay boyunca gündoğumundan önceki alacakaranlık ile günbatımından sonraki alacakaranlık arasında yemek-içmek ve cinsel ilişkide bulunmak Müslümanlara yasak kılınmıştır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutması farzdır.


Ramazan Ayı Başlangıcı: 18 Haziran 2015 Perşembe

Kadir Gecesi: 13 Temmuz 2015 Pazartesi

Ramazan Bayramı: 17 Temmuz 2015 Cuma