1000 Köy Çocuğu Satranç Öğreniyor

1000 Köy Çocuğu Satranç Öğreniyor
Ankara Nallıhanda Müdür Yardımcı Olarak görev yapan Karamanlı hemşerimiz Mustafa ERYİĞİT tarafından başlatılan 1000 Köy Çocuğu Satranç Öğreniyor projesi Karamanda başarıyla uygulandı.
Aylarca süren hazırlıkların ardından yaz tatilinde Karaman’a gelerek çalışmalara başlayan Mustafa ERYİĞİT ilimizdeki 1000 köy çocuğuna ulaşarak yüzlerini güldürdü.
Çalışmalara kendi kasabası olan Yeşildere’den başlayarak daha sonra ise Taşkale, Ağılönü, Kızıllarağini, Kızık, Sazlıkaya, Alaçatı, Salur, Ekinözü, Sudurağı, Kılbasan, Dinek,  Osmaniye, Çoğlu,  Burunoaba, Çiğli, Boyalıtepe, Yuvatepe, Eminler,  Demiryurt, İslihisar, Kisecik, Karalgazi, Mesudiye köy ve kasabalarına bizzat giderek çocuklara eğitimler verip hediyelerini dağıttı. Diğer kasaba ve köylere ise materyallar ulaştırıldı.
 
 
Gidilen köy ve kasabalarda çok sıcak bir şekilde karşılanıldı.  Köylerde gerek imkansızlıklar gerekse olanakların yetersizliklerinden dolayı sıkılan, şehirdeki emsallerinden geri kalan çocukların eğitim esnasında gözlerindeki ışık hiç sönmedi.

Satrancın zeka geliştirici bir spor olmasının yanı sıra çocukların eğitim hayatına sağlayacağı katkının arkadaşlarıyla paylaşmayı ve sosyalleşmeyi öğretmesinin farkında olan anne babaları köylerde görmek Karaman adına sevindirici bir noktaydı.

Mustafa ERYİĞİT, eşi İngilizce Öğretmeni Sibel ERYİĞİT,  Kardeşi Avukat Ramazan ERYİĞİT ve Nişanlısı Esra BOZKIR köylerde çocuklarımıza satranç takımı, satranç kitabı, şapkadan oluşan hediyelerini dağıttılar. Ardından bilgisayar ve projeksiyon aleti yardımıyla satranç eğitimi verildi. Uygulamalar ve müsabakaların ardından  hediye edilen başlangıç düzeyi satranç eğitimi kitabından bu sporu geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuldu.

Projenin son adımında ise; eğitim verilen  çocukların isim ve iletişim bilgileri alındı. Aralarında yapacağımız turnuva da ön plana çıkan, zeki ve yetenekli çocuklarla ilerleyen dönemde  bir turnuva yaparak ödüllendirmeyi planlıyoruz. Bu turnuvayı imkanlarımızı zorlayarak güzel bir otelde yapmak, köyünden dışarı çıkamayan çocukların farklı bir ortam görmelerini sağlamak arzusundayız.

ERYİĞİT, bu projede en büyük destekçim başta Eşim Sibel ERYİĞİT’e, kardeşim Av.Ramazan ERYİĞİT’e ve Nişanlısı Esra BOZKIR olmak üzere malzeme temininde katkı sağlayan Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer DİNÇER, Bülent AKARCALI, Garanti Bankası  A.Ş.,Esenboğa havalimanı,  KOÇ Alianz, Hollanda Karamanlılar Vakfı, İstanbul Karamanlılar  Vakfı, Duru Bulgur, Munise - Selami GÖKTAŞ, Bektaş DEMİRÖZCAN,Soner DEMİRÖZCAN,Sevgi DEMİRÖZCAN,Ali DEMİRÖZCAN, Ali URAL, Ali KARATAY, Saınt Joseph Lısesı, Mete BUMİN,Kaya BURHAN, Aysel ÖRÜNCÜ, Ramazan ALTINÖZ, Banu KAMUR, Yunus Emre BAYRAK’a, köylere ulaşmamız için taşıtını bizlere tahsis eden babam Şaban ERYİĞİT’e, projenin duyurulmasında ki katkılarından dolayı Karamaninsesi.com ve ekibine, ismini vermek istemeyen veya unuttuğumuz destekçilerimize sizler ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

1000 köy çocuğu satranç öğreniyor projesini tamamlayan Mustafa ERYİĞİT Karaman’a yönelik yeni çalışmasına ise durmaksızın başladı. “Öğrenmeye Engel Yok “ adını verdiği yeni projede amaç  10 bedensel engelli ve işsiz gencimize ulaşmak bunlara laptop hediye etmek ardından uzaktan eğitim yöntemiyle bilgisayar eğitimi vermek orta vadede ise internet yoluyla para kazanabilecek yeterliliğe ulaştırarak gelir sahibi olmalarını sağlamak . Hediye edilecek bilgisayarların bir kısmı temin eden Eryiğit  projeye dahil edilecek kişilerin  araştırmasını ise devam ettiriyor.